Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2014-05-02

Талисмани по Уейт - първа част

Ще представя накратко някои талисмани от великолепния труд на A. E. Waite The Book of Black Magic. Те са част от церемониалната магия, която лично намирам за интересна, защото трябват топки, за да тръгнеш да четеш за нея, камо ли да практикуваш нещо. За разлика от, кхм "бялата магия" (реално не съществува подобно лицемерно разграничение), "черната" изисква разчупване на стереотипи, предразсъдъци и thinking out-of-the-box. Dare to know.


Първият талисман служи за призоваване на божествени и адски сили. Трябва да се избродира в сребърно на фона на небесносин сатенен плат, а символите под него се гравират от вътрешната страна на пръстена на магьосника. Заклинателните думи са SIRAS, ETAR, BESANAR, след които се появяват множество духове.

Чрез втория талисман се придобива цялата любов и възхищение на женския пол. Той трябва да се избродира със сребърен конец върху черен сатен. Евокиращите думи са: NADES, SURADIS, MANINER, произнесени с пръстена, който се поставя на средния пръст на лявата ръка, допрян до устните. Това заклинание гарантира манифестацията на дух с розови крила. Ако се обърнете към него с думите SADER, PROSTAS, SOLASTER, той ще премине всякакво разстояние, за да ви доведе вашата любима, дори и тя да е кралицата на халифски сарай. С думите MAMMES, LAHER тя ще бъде отведена от четирима роби. Трябва да се има предвид, че това е груба окултна шега.

Третият талисман позволява откриването на всички съкровища и гарантира тяхното придобиване. Талисманът трябва да бъде избродиран със златен конец върху зелен сатен. Думите ONAÏM, PERANTÈS, RASONASTOS ще предизвикат появата на седем мургави джина, всеки от които ще изсипе от големи торби златни дукати в краката на магьосника. Ще се забележи чернокачулеста птица, кацнала на рамото на всеки дух.

Четвъртият талисман разкрива на магьосника най-скритите тайни и позволява на неговия собственик да проникне на невиждани места. Талисманът трябва да бъде изработен от виолетов сатен, а фигурите - избродирани със сребърен конец. Държи се в лявата ръка, на която се носи и пръстена, и трябва да се постави близо до ухото, произнасяйки думите NITRÆ, RADOU, SUNANDAM. Ще се чуе далечен глас, който ще разкрие желаната мистерия.

Петият талисман ще накара най-мълчаливият човек да се разкрие пред този, който го притежава, като неговите врагове също ще бъдат принудени да признаят всичките си машинации. Талисманът се изработва от златен сатен и със златни конци. С поставяне на пръстена на кутрето на лявата ръка, талисманът допрян до дясното ухо, и изричайки думите NOCTAR, RAIBAN, най-несловоохотливият човек ще бъде накаран да разкрие напълно тайните си мисли. В допълнение, думата BRANTHER ще принуди враговете на собственика на талисмана да оповестят открито плановете си.

Следващият талисман впряга достатъчно джинове за незабавно постигане на всякаква магическа операция според желанието на собственика на талисмана, както и предотвратява всякакви препятствия, които могат да му се изпречат. Талисманът трябва да се изработи от лилав сатен, а фигурите да се избродират в опушена коприна. Магическите думи са ZORAMI, ZAITUX, ELASTOT.
Седмият талисман притежава силата да разруши всичко, да предизвика градушка, гръмотевици и падащи звезди от небесата; да причини земетресения, бури и други подобни. В същото време той предпазва приятелите на притежателя му от инциденти. Фигурата на талисмана трябва да се избродира в сребърно върху маково червен сатен. Магическите думи са: (1) DITAU, HURANDOS - за разрушения; (2) RIDAS, TALIMOL -  за командване на елементите; (3) ATROSIS, NARPIDA - за предизвикване на градушка и т.н.; (4) UUSUR, ITAR - за предизвикване на земетресения; (5) HISPEN, TROMADOR - за урагани и бури
(6) PARANTHES, HISTANOS -  за предпазване на приятели.

Осмият талисман придава невидимост, дори и за очите на джинове. Той дава способността за преминаване през твърди стени и достъп навсякъде. Магическите думи са BENATIR, CARARKAU, DEDOS, ETINARMI. За всяка операция пръстенът трябва да се слага на различен пръст на дясната ръка. Талисманът се изработва от жълт сатен, избродиран с черни копринени конци.
Деветият талисман транспортира притежателя му до всяка част на света без каквато и да е опасност. Заклинателните думи са: RADITUS, POLASTRIEN, TERPANDU, OSTRATA, PERICATUR, ERMAS. Изработва се от млечно розов сатен, избродиран със златни конци.
Десетият талисман отваря заключени врати само с докосване, независимо от взетите предпазните мерки за тяхното заключване. Магическите думи са SARITAP, PERNISOX, OTTARIM. Талисманът се изработва от тъмносин сатен, избродиран в сребърно.
 Следващият талисман транспортира притежателя му във всеки дом, според желанието му, без предварително влизане, и му позволява да чете мислите на всички хора. Талисманът е от светлосив сатен, избродиран със златно. За да се четат мисли, поставете го на главата си, дишайте върху пръстена и кажете:  O TAROT, NIZAEL, ESTARNAS, TANTAREZ. За да донесе благоденствие на ценни за вас хора, кажете следните магически думи: NISTA, SAPER, VISNOS. За да накажете враговете си или лоши хора: XATROS, NIFER, ROXAS, TORTOS и незабавно ще им причините страховити мъчения. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар