Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2015-03-07

За червеите и хората

Замисляли ли сте се защо толкова много хора имат проблеми с храносмилането, и защо коренът на всички болести се крие в червата ни всъщност? Трета чакра - слънчевият сплит, която управлява храносмилателната система, и която винаги буди у мен асоциация  за бананов сплит :) играе ролята на трансформатор преди всичко. Тя преработва енергийно храната, която поемаме, и дава гориво за тялото, което пък позволява съществуването на духа в 3Д-реалността. 


Нека проследим пътя на храната. Тя влиза през устата, преминавайки през гърлото (гърлена чакра), през областта на сърцето (сърдечна чакра), и накрая слиза до Началото на сътворението, Вечната дупка, Абсолютната празнота, в която всичко Е - ануса. Общоизвестен научен факт е, че човешките същества принадлежат към царството на Вторичноустните многоклетъчни организми, които, за разлика от Първичноустните, започват развитието си от устата (кхъм...). На прост език - всички сме червеи in the first place и сме започнали развитието си от дебелото черво, около което се е сътворил целият остатък от крехкото ни телце. Стан Тенън открива, че формата на торуса, която се илюстрира при изграждането на човешкото тяло, съдържа в себе си всичките 22 букви от еврейската азбука, но това е друга тема, за друга статия. 
       Та, какво всъщност се случва с храната, преминавайки през устата, за да захрани тяло, което води началото си от задника? Тя се преработва в устната кухина, смила се от зъбите и се омекотява от слюнката. Това е първоначалното всмукване на вещества. Тоест, горивото на организма трябва да премине през противоположния му край, имайки предвид че началото му е ануса, и да излезе през "началото на всички времена". На практика това са две огледални дупки. Същински wormhole, който съществува вътре в нас. 
       Светата Троица - слънчевия сплит, сърдечна чакра и гърлена чакра, оформят енергийния скелет, на който се крепят физическото тяло, заедно с останалите енергийни тела на човек. Затова е толкова важно червата ни да функционират нормално, и затова всяко нарушение в енергийния и/или психичен баланс удря право там, манифестирайки се на физично ниво. 
     Друга важна аналогия, която трябва да имаме предвид, е огледалният характер на централната нервна система и на храносмилателната система:



 Обърнат образ на човешкия мозък                                        Храносмилателна система


       Отново имаме ясно изразен херметичен принцип "Каквото горе, такова и долу". Докато червата играят ролята на енергиен център за долната част на тялото, или материята, физическото и проявеното, то мозъкът е физическо проявление на висшите чакри - трето око (епифиза и хипофиза), коронна чакра и каквото там има още според различните учения. Затова храната слиза първо надолу, което на пръв поглед е алогично - след като сме произлезли от ануса, защо не се храним директно от него, а устата да играе роля на отходен канал? Храната преминава през енергийно-структурния скелет, освобождава своята енергия и хранителни вещества в червата, които ги разпращат из цялото тяло посредством вътрешното всмукване на тънките черва, и се изхвърля баластрата навън. Получената енергия се изкачва отново отгоре, вероятно по каналите според тибетската медицина, които се намират от двете страни на гръбначния стълб, преминават сърце и уста и енергоснабдяват висшите чакри - трето око и коронна. 
      Мозъкът, от своя страна, прави същото нещо, само че с получената от външния свят информация, като я преработва я посредством нашите сетива - зрение и слух, а ако епифизата не е прекалено калцирана - и интуиция :) Отделно, енергията, която се издига нагоре от смляната храна, също попада в мозъка и влияе върху ефективното възприемане на информацията от заобикалящия ни свят, както и от по-фините светове около нас. Това обяснява защо съзнанието наистина се изменя при вегани, вегетарианци, по време на гладуване или постене - защото постъпва далеч по-качествен материал, който в крайна сметка оказва качествено влияние върху фините тела на човека.
       След тези думи, фразата "с глава в задника" придобива съвсем нови измерения - човешкият аналог на Ороборус, ха-ха :) Но смисълът, все пак, си остава същия - циклене, и пак циклене.


Няма коментари:

Публикуване на коментар