Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2015-02-19

Най-мащабният ясновидски експеримент в света започна


Исландците го наричат Berdreymin – способността да виждаш бъдещето в сънищата си. По време на пътуванията си по света в събиране на сънища, Хънтър Лий Сойк споделя, че пророческите сънища били едни от най-често срещаните. Той е срещал украинци в Донбас, които са разказвали за сънища с войната, преди тя да започне, жители на Ню Йорк, които си спомнят как са сънували самолетните катастрофи и стаите пълни с дим на сутринта на 11-ти септември, и изобщо хора по целия свят, които твърдели, че са сънували смъртта на любимите си хора преди тя да се случи.


Исторически погледнато, никога не е съществувал научен начин за обяснение на този феномен. Все пак, ясновидството и други пси-способности са взети доста на сериозно от КГБ и ЦРУ при обширните тайни експерименти по време на Студената война.


Последните изследвания на този феномен са постигнали недостатъчни резултати. Създадено е ново приложение, наречено Shadow (Сянката), което да отговори на скептиците и на тези, които вярват в този феномен. Приложението записва сънища, които се предоставят след събуждане, и се вкарват в масивна база данни, което дава възможност за проверка по ключови думи на хиляди сънища. Ясновидството може да бъде идентифицирано посредством специфични думи, преди случването на значими явления. 

По-долу е представено интервю с Хънтър Лий Сойк, 33-годишният създател на Shadow – човек, който търси начин да предвиди бъдещето чрез създаването му.

 
Каква беше оригиналната ти цел при създаването на Shadow? 
Първоначално исках да предоставя на хората огледало, в което да видят собственото си подсъзнание и да си кажат: „О, дори не съм предполагал, че то прави това. Не съм и съзнавал, че се тревожа точно за тези неща.“ Целта е да се изведат тези подсъзнателни проблеми на повърхността, до съзнанието, където могат да се отработят.

Как протече този процес при теб самия? 
Аз съм осиновен, и съм преминал през много неща. Знам какво значи да чувстваш болка. Знам какво значи да изгубиш самоличността си. Преминах през много такива събития, и излязох от другата страна, и сега всичко е страхотно. Във всички нас има точно едно нещо, с което да се справим, и то не трябва да се потиска. Когато потиснеш нещо, то винаги избива по някакъв странен начин. Трябва да се изправиш пред него, да го превъзмогнеш и да продължиш напред към критичния въпрос: „Защо съм тук?“.

Как твоите проблеми се появяваха в сънищата ти? 
Ако говорим за това, някои неща трябва да останат извън записа на интервюто.

Има ли значим сън, за който можеш да говориш? 
Ами, в един мой сън аз умрях – е, не знам дали бях наистина мъртъв, но отидох някъде другаде. Имах мигновено усещане за друг свят. А когато се събудих, бях тъжен, защото трябваше да се върна в този.

Как изглеждаше този друг свят? 
Това беше най-религиозното преживяване, което някога ми се бе случвало, без да съм изобщо религиозен, по-скоро духовно, отколкото религиозно. Но беше досущ като религиозна история. Имах усещането, че отивах в някакъв подземен негативен свят. След това си спомням, че се връщах по една конвейерна лента и виждах светлината. В съня ми, аз свързах Бог с тази концепция и създадох онази реалност.

Забележително е колко често мистичните концепции се появяват в сънищата. Когато чух за пръв път за Shadow, ме изуми идеята за масивен експеримент на колективното подсъзнателно. 
Може би. Искам да кажа – какво се случва ако започнем да изследваме пророческите сънища и си кажем: „О, всъщност има взаимозависимости, които се случват в реално време.“ Ако имахме тази информация по времето на 11-ти септември, щяхме да изкараме аудио-файла със записа на съня, който предхожда реалното събитие. В този случай, как можеш да опровергаеш такива неоспорими доказателства? А какво се случва, когато онази реалност се превърне в актуалната такава? Това прилича на ефекта на Котката наШрьодингер. Какъв цикъл се оформя тук?

Какво си открил досега?
Към момента имам много малка база данни от 9000 потребителя, така че не разполагаме с достатъчно голяма информационна база. Но има нещо, което трябва да се каже по повод на медийните новини, които навлизат в подсъзнанието по време на сънуване. Дори да не следя новините по света, аз ще знам какви са водещите сензации, защото те се появяват в сънищата - ISIS, Eбола, Робин Уилямс.

Каква е крайната ти цел по отношение на приложението? 
Ултимативно, ние искаме да използваме технологията, за да направим хората по-човечни. Сънищата са перфектния начин, откъдето да започнем. Идеята е, ако някой може да ни се довери споделяйки сънищата си, то те най-вероятно ще ни се доверят и за други по-важни аспекти от живота им. Това което имам предвид е, че ако правиш 10 000 крачки на ден, дали заспиваш по-бързо? Дали отчиташ повече позитивни сънища? Дали матракът, върху който спиш е важен? В момента технологиите предоставят огромно количество услуги, но бизнес психологията е нещо погрешно. Корпорациите действат с рекламно базиран модел за печалба, така че те имат доста голяма база данни за вас, която не желаят да споделят с вас. Те могат да я използват, за да ви манипулират.

Каква е алтернативата? 
Мисля, че има светлина в новата парадигма, където използваме данните интелигентно в помощ на хората – за подобряване на техния живот и за откриване на по-добри продукти.  

Т.е. вие връщате данните на хората, които са ги генерирали? 
Абсолютно. И ти реално помагаш на другите да използват информацията в правенето на взаимовръзки. Например, кой друг сънува това, което ти сънуваш? Аз наистина вярвам много в квантовата механика. И вярвам, че голяма част от научния жаргон просто значи: „Ако си щастлив и се мотаеш с някой, когото правиш щастлив, и той ще направи щастлив някой друг.“ Смятам, че за това става дума в края на краищата.

Източник: Статия

 Приложението Shadow

Направо ахнах, когато прочетох това. Манипулирането на душата ще бележи все по-широки измерения занапред, с впрягане на технологията. Една иначе красива идея, реално ще се превърне в Чудовището, което се храни със сънища. Явно е, че момчето е промит мозък, предвид травмите му от детството и имплантираните му сънища, които го вдъхновяват да създаде приложението със супер символичното име Сянката. Това ще е сянката, която винаги ще следва и ще съблюдава кой какви ги върши в астрала. Първите 9000 са вече маркирани :) Да правим хората по-хуманни посредством технология - безценно :)

А това е и самият сайт на проекта. 

Вчера ми казаха за едно спрейче, което явно широко се рекламира по родните медии. Пръскаш под езика и заспиваш за 5 минути... Хм, това е то - времената на мигновения ефект.

Петминутковците: 100% безсъзнателен живот

Няма коментари:

Публикуване на коментар