Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2016-02-14

Вълшебни бижута

В навечерието на Луперкалиите, умът ми блуждае, понесен върху летящ остров в синьото небе, и с премрежен поглед наблюдавам феи, дракони и Дамата от езерото. Пролетта е точно зад ъгъла, а аз съм заредена напълно за магически вещорийки и какво ли още не. Докато се рових в magicknet-а, се натъкнах на ценните дарове на една талантлива дама, и исках да споделя нейните творения с вас. И познайте - тя се оказа българка!
 
 
Вълшебните бижута и аксесоари са много важна част от един ритуал. Закодираните символи и намерението на създателя са показателни за всяка една магическа работа. Аз обичам различни видове бижута, предимно направени от сребро и полускъпоценни камъни, защото тяхната енергийна честота е по-висока. Все пак, притежавам разни странни неща в колекцията си, открити или подарени от произволни хора. Едно от тях е Monas Hieroglyphica, което ми беше подарено от човек, който няма нищо общо с магията, както и човекът, който го е изработил. Както казах - странни неща
 
 
 
 
Но нека се върнем към нашата талантлива дама. Нейното име е Люба, в синхрон с днешния Св. Валентин. Още повече, изглежда че тя притежава онова моджо, което липсва в бижутерийния занаят, тъй като усещам един уникален подход към материалите и комбинирането им по начин, който тя сякаш не копира от никой. А това е повече от задоволително за мен и за моят вкус.
 
Ето първото бижу, което нарекох Огърлицата на морската вещица, мое любимо:
 

Следващото нарекох Огнената антена, и бих го използвала за ритуали с огън: 
 
 
Виждате триъгълните орнаменти и кръгът в центъра, който наподобява огъня и неговите пламъчета. Много силен енергийно.
 
Другата елементална огърлица, която сграбчи вниманието ми, е Земният аватар:


Кафяво, златисто и кехлибарено са основните цветове в това бижу. Можете да усетите овалните форми на земята, без никакви остри ръбове, всичко е плавно и спокойно.

И нека завършим с едно готино романтично бижу на розова необузданост, което бих сложила когато септември настъпи, и бих се наслаждавала, носейки го, на падащите листа в градината. Защото, това е Огърлицата на въздуха:

 
Можете да намерите Люба и нейните прекрасни произведения в Etsy тук. Stay tuned, и не забравяйте да изненадате с хубави неща хората, които наистина обичате!


Няма коментари:

Публикуване на коментар