Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2016-05-27

Фън Шуй за изобилие: Как да си направим "планина от злато"

Изображение
Ще ви представя откъс от книгата на Lillian Too Irresistible feng shui magic: Magic and Rituals for love, success and happiness.
 
"Планината от злато" във Фън Шуй има няколко могъщи вариации. Най-опростената версия на този ритуал е създаването на символична планина от злато в близост до входната врата на вашия дом.




Това е особено ефективен способ за врати, които гледат към земните или метални посоки на югозапада, североизтока, запада и северозапада. Оглеждайте се за средно големи скали или камъни, около 15-20 см. Оцветете ги в златно, а след това ги наредете нависоко пред входната врата, за да символизират планина.

Във Школата на Летящите звезди във Фън Шуй съществуват няколко опасни конфигурации на звездни числа, които прелитат от единия сектор на компаса към другия, носейки лош късмет в който и сектор да попаднат. Китайският символ за метал също така включва и златото, следователно практикуването на Фън Шуй мандала цели създаване на златна (или метална) планина като антидот срещу присъствието на изключително неблагоприятни блуждаещи звезди.

Периодът на полета на звездните числа обхваща всички периоди в практиката на Фън Шуй. Да се изчислява точното местоположение на звездите във всеки даден момент във времето би било непрактично, но все пак лошият късмет причинен от едновременното пристигане на неблагоприятни звезди може да бъде толкова тежък, че просто не би могъл да бъде игнориран. Лилиан Ту и нейните колеги прегледали много текстове относно блуждаещите звезди, търсейки лечебни практики и решения, и се натъкнали на един много рядък текст. В него било описано с голям ентусиазъм лечебното действие на златната планина, и се подчертавало, че това било най-могъщото лечебно средство за неутрализиране на комбинациите от смъртоносната Пета Жълта звезда и нещастната Втора звезда на болестите, които носят огромно нещастие, загуба и заболявания всеки път, когато се срещнат в който и да е сектор на компаса. Откритието на златната планина следователно било голямо откровение и породило голямо вълнение.

Лилиан Ту предлага просто изработване на символична златна планина, като си харесате неголям камък и го оцветите в златно. Методите за това са различни: акрилна боя, темпера, спрей. Аз лично избрах качествен златен спрей за моята планина от злато. Поставих я върху дървено пънче, под което сложих монети върху почвата, за да подсили ефекта на камъка. Поставих го срещу външната врата (за тези които разполагат с двор). Ако живеете в апартамент, камъкът е добре да бъде поставен непосредствено отвън пред вратата. Можете да го аранжирате според своя вкус и усещания. 


Моята планина от злато





2 коментара:

  1. Лилиан Ту, която предлага разни символи за защита от годишните опасни летящи звезди за около 1000 лв.???
    Само че опасните звезди са 2 и 5, които са към елемента Земя. Камъкът и планината са също Земя. Значи ги подсилваме, вместо да ги неутрализираме. Планина от злато е друго нещо - тя е Метал. Но да си вярваме, че жълтият камък е Метал, а не Земя е доста символично.
    Който иска, да пробва. После да каже как и от какво се е защитил.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Азиатците са преди всичко търговци, Мария. Това не означава, че това, което предлагат като продукт е нискокачествен. Не претендирам да съм познавач по Фън Шуй, затова споделих откъса, който ми се стори интересен за експериментиране. Както казахте, който иска - да пробва.

      Изтриване