Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2016-06-04

Мигрена: 7 алтернативни лечебни техники

Страдам от мигрена от 2007-ма. Това беше годината, когато тялото ми започна да ме алармира, че нещо не е наред с главата ми, и че нещо ТРЯБВА да се промени. Това беше преди 9 години. Едва наскоро започнах наистина да се обръщам навътре към себе си и да анализирам защо бях поразена от Мадам М. Помня първия ден, в който получих мигренозна криза. Беше краят на 16-часовият ми работен ден (в разгара на сезона), стресирана до максимум, въпреки че никога не знаеш какъв е твоят максимум на практика, тъй като винаги можеш да изкараш още и още.

Бих искала да споделя своите 7 метода за справяне с мигрената. Реших да ги опиша, защото се получава така, че ЗНАМ какво трябва да направя, за да облекча болките си по време на криза, но когато това се случи, просто нямам достатъчно сили да направя каквото и да е, камо ли да мисля от убийствената болка.

1) Пийте ЛИТРИ вода. Това което научих от тази изключителна книга - Тялото жадува за вода, е че съм била в непрекъснато състояние на дехидратация, поради огромните нива на стрес на работното ми място и, още повече, заради не пиенето на достатъчно вода (липса на време). Разбрах, че мозъкът се нуждае от литри вода, за да може да функционира правилно, и когато извършваме интензивен интелектуален труд, буквално осъждаме мозъка си на бавна смърт, освен ако не го снабдим с чаша вода. Така че, това е MUST DO #1, когато ви удари мигрената.

2) С водата вървят и минералните соли. Осъзнах, че ми помага изпиването на следната смес: 1/4 с.л. морска сол разтворена в 1 с.л. ябълков оцет (аз си правя домашен) и всичко това в половин чаша вода. Ако нямате хубав ябълков оцет, може да използвате сока на 1 лимон. Голяма част от течността, в която плува мозъкът, е сол, затова тази рецепта помага всъщност.

3) Сложете краката си (и ръцете) в гореща вода и стойте така възможно най-дълго. Да, знам, че е алогично, точно това казах и на акупунктуриста, когато ме посъветва да правя това при мигренозни пристъпи. Всъщност, е съвсем логично: ако главата ти е червена и гореща от болката, то тази горещина трябва да слезе надолу към крайниците. Обикновено, при криза, ръцете и краката са ми доста студени, и тази процедура наистина ме облекчава.

4) Никакъв Интернет, никаква музика, никаква телевизия: просто се насилете да легнете и да затворите очите си за поне 15 минути. Това е MUST DO #2. Обичайните заподозрени на мигрената са ярката светлина, някои храни и алкохол и претоварване на очите.

5) Визуализирайте облак в кралско синьо, който обгръща главата ви. Почувствайте хладината, който той излъчва и вижте как горещият въздух, който изпълва пулсиращата ви глава, излиза навън. Тази техника ми я каза един познат, изпитана е и работи.

6) Оргазъм възможно най-скоро. Да, вярно е: сексът е панацея за всички болести и нещастия по света. Правете секс или мастурбирайте (или и двете), за да освободите напрежението психически и физически. Това е MUST DO #3. Ще усетите незабавно подобрение. Сексът върви ръка за ръка със смеха, така че като цяло, ако мозъкът ви получи задоволителна доза ендорфини, ще имате подобрение за нула време.

7) Заровете ръце в пръстта. Бях наистина изненадана да науча простия факт, че мозъкът се повлиява от електромагнитните сили в атмосферата, което значи, че когато наближава буря, можете да я усетите. Това е още един мигренозен провокатор. Прочетох, че заравянето на ръцете в пръст, като например градинарстване по време на пристъп, ще подобри цялостното ви състояние. Буквално се "заземявате" енергийно. Изкарвате излишното електричество от тялото си (мозъка си). Определено ще почувствате подобрение.

Психологичното обяснение на мигрената варира при различните учени. Рюдигер Далке обяснява, че мигрената има изключителна връзка със сексуалността и творчеството. Нека си го кажем направо: мигрената е великата битка между ума и сърцето. Ако двете не се разбират добре, тялото страда. Ето защо 80% от страдащите от мигрена в света са жени, защото жените мислят прекалено много за глупости, особено когато са в цикъл. Премахнете драмата и ще премахнете мигрената. И следващият път, когато партньорът ви иска секс, не го лъжете, че имате главоболие, защото в крайна сметка ЩЕ получите главоболие, заради избягването на секса. Иронично, не мислите ли :) 

Жените са склонни да избягват задълбаване в съзнанието си, за да достигнат до истинския корен на нещата. Липсата на регулярна връзка със своето психе причинява блокажи в енергийната меридианна мрежа. Това е причината, поради която водата успокоява главоболието (потапяне във вода и пиене на вода), защото водата репрезентира подсъзнанието.


Острата болка в главата означава, че си удряш главата в стената, т.е. че търсиш логическо решение на проблем, което решение е противоположно на това, което желае сърцето. С времето, това се превръща в хронично заболяване и ставаш изключително чувствителен към всякакви нива на стрес. Така се появяват все повече и повече провокатори на мигрена. В момента, в който реших да слушам сърцето си, независимо колко е трудно това, миграната ми започна да се проявява все по-рядко. Просто трябва да следвате потока и да спрете да се конфронтирате с истинското си Аз. Никак не е лесно това, но в крайна сметка ще стигнете там, където въсщност трябва да сте.

Ще се радвам да чуя какви са вашите нестандартни методи за справяне с Мадам М! Моля, споделяйте!



Няма коментари:

Публикуване на коментар