Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2014-11-17

Научно доказано: можем да променяме своята ДНК с намерение



Ако си мислите, че сте оставени на произвола на генетичния си код, науката има чудесни новини за вас – не сте! Според новата наука епигенетика (учение за това как факторите на външната среда влияят върху проявата на гени), стволовите клетки, и дори ДНК, могат да бъдат променяни посредством магнитни полета, позитивни състояния на духа и намерение. Едни от най-добрите учени в света признават, че детерминизмът е невярна теория.




Контролиране на генетично обусловеният манталитет на жертва

Генетичният материал, с който сме родени, не представлява абсолютна детерминанта за здравето ни и за нашето благоденствие. Проф. Брус Липтън, специализиран биолог в стволови клетки, дискутира важното разграничение между генетичния детерминизъм и епигенетиката в интервю за списание Super Consciousness:

„Разликата между тези две области на науката е значима, защото това фундаментално вярване, наречено генетичен детерминизъм, означава, че животът ни, дефиниран като ансамбъл от нашите физически, психологически и емоционално-поведенчески характеристики са контролирани от генетичния код. Подобна система от вярвания предоставя визуална картина на хората в качеството си на жертви: ако гените контролират жизнените ни функции, тогава животът ни е контролиран от нещо отвъд способността ни да го променим. Това води до създаване и поддържане на съзнание на жертва, което вярва, че болестите в семейството се предават посредством гени. Лабораторни изследвания доказват, че това не е вярно.“

Теорията на Липтън е потвърдена от Д-р Карло Вентура, професор и изследовател в Университета в Болоня. Д-р Вентура е установил посредством лабораторни изследвания, че ДНК на стволови клетки може да бъде променена чрез облъчване с магнитно поле.

„Това е като машина на времето. На практика, ние можем да репрограмиране наобратно стволовите клетки до състояние, в което всичко е възможно, дори превръщането им в която и да е клетка от организма. Само помислете за огромният потенциал на това откритие.“
Той добавя, че двама носители на Нобелова награда открили дори, че нестволови клетки на възрастен могат да бъдат обратно репрограмирани епигенично до състояние, в което в крайна сметка те могат да подтикнат развитието на нервни клетки, сърдечни клетки, клетки на скелетните мускули или на клетки, произвеждащи инсулин.“

Промяна на ДНК чрез намерение

Според Института за сърдечни изследвания в Болдър Крийк, Калифорния, епигенетиката обхваща много повече от ДНК, външната среда и жизнения опит. След две десетилетия изследвания, учените откриват, че фактори като любовта и признателността, или безпокойството и ядът също въздействат на човешките характеристики. В един експеримент, избрани участници успяли да променят ДНК с позитивно психическа нагласа.

Човек, държащ три проби ДНК бе инструктиран да генерира вътрешен баланс и хармония у себе си с помощта на техника, основана на дишането и на позитивното намерение. Човекът успя умишлено и едновременно да разплете в различна степен веригите на две от пробите, а третата остави непроменена.

Контролната група от доброволци, които са имали ниско ниво на вътрешен баланс и хармония не са били в състояние да променят ДНК.

Ако искаме да поддържаме тялото си на клетъчно ниво и да не допускаме развитие на заболявания, институтът препоръчва богата диета на „квантови хранителни добавки“. Когато сме стресирани или негативно настроени, нашите биологични енергийни резерви са отклонени от важната задача да регенерират и поправят тялото. Можем да противодействаме на този клетъчен глад като се фокусираме върху автентичните състояния на грижа, благодарност и любов. Тези позитивни емоции въздействат на нашата енергийна система, дори до молекулярно ниво на ДНК. Институтът нарича тези позитивни чувства „квантови хранителни добавки“.


Книгите на Брус Липтън са издадени на български и може да ги поръчате директно от сайта на Издателство „Изток-Запад“.

Източник: The Mind Unleashed


Еми, който ревал - ревал! Стига вече драми и тръшкания, позитивното намерение няма да оправи целия свят с магическа пръчка, след като десетилетия е трупал ненавист и злост, но очевидно няма да навреди.

А is for Awareness! T is for That! C is for Controls! G is for Genes!

Gooooo DNA!


Вижте още: The X-chromosome: Busted!

Няма коментари:

Публикуване на коментар