Blogger Tricks
"Two roads diverged in a wood, and I, I took the one less traveled by, and that has made all the difference." Robert Frost

2016-10-23

Радиоактивност: митове и заблуди

Ето ме и мен! След дъъъълга пауза, събрах сили за една мини-новина, която породи интереса ми да пиша. Ще бъда кратка.

Та, темата за радиацията. От скоро размишлявам, че радиацията никак даже не е вредна за планетата, а напротив. След като самото ядро на Земята е радиактивно е някак странно да смятаме, че радиацията сама по себе си е вредна за планетата. Тя определено е вредна за човека - доказано, но причината е съвсем друга, а именно извънземното ни ДНК от теорията за космическото засяване, която намирам за добре аргументирана. Освен това, след като самото Слънце като космически обект е толкова важен за добруването на нашата мила планета, а то излъчва тонове радиация ежедневно. 


Слънчевото космично лъчение има непостоянен интензитет, който се изменя в зависимост от слънчевата активност. Цикълът на нейното изменение е 11 години. Освен това, общоизвестен факт е, че Земята притежава своеобразен естествен щит - магнитното поле, който отклонява част от бомбандираните космически частици радиация. Земното магнитно поле е главният виновник интензивността на космичното лъчение да се променя в зависимост от географската ширина. Така страстните пътешественици е важно да знаят, че именно в световните столици - Лондон, Ню Йорк, Токио, Москва, облъчването от космическо лъчение е най-голямо в сравнение с другите географски населени области. 

Друг бич на съвременната цивилизация, или по-конкретно още един негатив на урбанизацията е фактът, че обичайните строителни материали като тухли, бетон и гипс, от които са изградени нашите жилища, съдържат естествени радионуклиди в много различни концентрации. На практика, ние си живеем всред един доста висок радиоактивен фон, пребивавайки в модерни домове и офиси. Гама-фонът вътре в сгради, изградени от тухли, бетон и гранит, като правило е по-висок от този в дървени постройки. Резултатите от проведените по света изследвания показват, че гама-фонът вътре в помещенията на сгради е средно с 20% по-висок отколкото на открито.

Та се бях замислила, може ли Земята да се храни от тази радиация и да се самолекува от всички поражения, които човек й нанася? И отговорът се потвърди от самосебеси с тази статия:


Оказва се, че теренът се изцелява сам, а природата поправя непоправимото, поне според науката. И познайте - няма триглави лосове, петкраки вълци и двуклюни кълвачи! Всичко си е на мястото! Обърнете внимание:

Според учените, истинската причина за увеличаването на дивите животни по тези места не е в нея – а в липсата на човешка намеса сред природните ресурси. Както е известно, силният радиационен фон в повечето случаи разрушава репродуктивната система и живото същество умира, без да остави потомство. А чернобилските елени и лосове са се намножили и то без мутации като триглави или безноги чудовища. 

Това е едно красноречиво твърдение, след което всеки коментар би бил излишен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар